Keresés
Close this search box.

Profi fugafelújítás sajátkezűleg

Picture of KertiEri

KertiEri

Fugafelújítás saját kezűleg

Az elkoszolódott, elszíneződött fugák tisztítása időnként minden háztartásban szükségessé válik, de soha sem volt könnyű feladat. Vagy magunk kezdjük súrolni, tisztítgatni, kapargatni, vagy szakembert kell hívnunk, mai manapság nem olcsó mulatság, ráadásul a fugákat eltávolítani tényleg nehéz munka. Nem is gondolod, mennyire egyszerű módszer áll már ezek helyett a rendelkezésünkre.

A fugatisztítás gyakran elmarad a lakásfelújítások során, pedig nagyon fontos, hogy a fugák is tiszták és rendezettek legyenek.

Az elkoszolódott fugák nem csak esztétikai problémát jelentenek, hanem a kosz és a penész is megtapadhat rajtuk, ami egészségügyi kockázatot jelenthet.

A fugák tisztítása nem egyszerű feladat, sokszor csak nagy erőfeszítéssel, sok időt ráfordítva tudjuk elvégezni és az eredmény elmarad a várttól, a fugák nem lesznek már olyan szépek, mint új korukban voltak.

Szerencsére azonban létezik már olyan termék, amely segít a fugatisztításban. Én a Fuga Frescát szoktam használni, mert kifejezetten a fugák tisztítására és frissítésére lett kifejlesztve, és nagyon hatékonyan működik. Használatával könnyedén eltávolíthatod a koszt és elszíneződéseket, így a fugák újra tiszták és szépek lesznek.

Alakalmazása nagyon egyszerű. Először is, a fugákat alaposan meg kell tisztítanod, de a legfontosabb a zsírtalanítás, hogy jól tapadjon a szer a régi fugára. Erre főként a konyhában lesz szükséged, mert a fröccsenő zsírt rárakódik a csempére, fugára és bevonatot képez rajta. Ezután a Fuga Fresca-t csak rá kell kenned a fugára, és néhány percig rajta hagyni. Ez idő alatt a termék megtapad a fugán, de figyelj, mert a csempén is.

Ezért miután eltelt a megfelelő idő (kísérletezz kicsit, hogy mennyi az, de nem több 1-5 percnél), a felesleget le kell törölni egy enyhén nedves szivaccsal, vagy konyhai törlővel, ahogy a legkönnyebb dolgoznod. A legjobb egy vékony ecsetet használni, nekem a flakon tetején lévő szivacs hamar tönkremegy és nem illeszkedik jól a fugákhoz, de lehet, hogy te ügyesebb leszel.

A fugafelújító nem csak piszkos, kopott fuga esetén hatékony, hanem ha az eredeti színe megváltozott, és már nem olyan, mint új korában volt, a Fuga Fresca segítségével tényleg olyan szép lesz, mintha éppen most fugázták volna. Sőt, ha a mester elnézte a színt, akár fekete fugából fehéret is lehet csinálni, így könnyen változtatható bármilyen felület színe.

A termék nem csak hatékony, de nagyon gazdaságos is. Egyetlen flakon segítségével nagy felületet tudsz kezelni, tisztítani, újra széppé varázsolni, így nem kell kapargatni a régi fugát, sósavazni, vagy szakembert hívni. Használat után sokáig eláll, de jól zárd le, mert különben beszárad.

Használat előtt mindig végezz egy kis, kevésbé látható területen próbát, így megbizonyosodhatsz róla, hogy milyen lesz az eredmény.

Fontos megemlíteni, hogy alkalmazás előtt mindig olvasd el a termék használati utasítását és győződj meg róla, hogy a felhasználásnak nincs akadálya, a termék nem károsítja a fugákat, és nem változtatja meg a színüket. A Fuga Fresca számos színben kapható, így a legjobb eredmény elérése érdekében válaszd ki a régivel azonos vagy hasonló színű terméket, vagy azt, amilyenre színezni szeretnéd.

Összefoglalva, a Fuga Fresca nagyszerű termék a fugák tisztítására és frissítésére. A használata egyszerű és hatékony, és segít megszabadulni a fugákban lévő kosztól, elszíneződésektől és penésztől. Gazdaságos és sokoldalú termék, amely segít a fugák újra széppé varázsolásában, akár fekete fugából fehéret is lehet csinálni. Azonban fontos megjegyezni, hogy mindig olvasd el a termék használati utasítását, és végezz előzetes tesztet a fugákon, mielőtt a terméket használnád.

A cikk nem fizetett hirdetés 🙂

Sok sikert, jó munkát, remélem, tudtam segíteni.

Kerti Eri ingatlanszakértő
Ingatlan Mentorok Tanácsadó- és Ingatlaniroda

A tulajdoni lap részei – mi mit jelent

Mi a különbség a home staging és a lakberendezés között?

Tapétázás mint értéknövelő eszköz

Lakáskezelés

Picture of KertiEri

KertiEri

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hasonló cikkek

Airbnb szabályok eu parlament

Az EU parlament új Airbnb szabályozást fogadott el

Az Airbnb üdvözli az Európai Parlament döntését az új rövid távú bérleti szabályok elfogadásáról 2024 márciusában az Airbnb örömmel fogadta az Európai Parlament legutóbbi szavazását, amely újabb lépést jelent az EU új rövid távú bérleti szabályainak elfogadása felé. Ezek az

Tovább olvasom »