Keresés
Close this search box.

Vigyázz hová utalsz – új féle csalás jelent meg az ingatlanpiacon!

KertiEri

KertiEri

ingatlan csalók

Az ingatlanos csalások évtizedek óta jelen vannak országunkban. A legkülönfélébb trükkökkel próbálják elvenni a (sok ember életében) legnagyobb értéket képviselő vagyontárgyát, az ingatlanát. Erről már számtalan történet kering.

Nemrég egy, az ingatlan.com-on megjelent írásban Dr. Zalavári György ügyvéd, Az Ügyvéd Házak országos ügyvédi ingatlanközvetítő hálózat alapítója hívta fel a figyelmet egy új módszerre: a csalók az adás-vételi szerződés megkötésének folyamatába avatkoznak bele.

Első lépésként feltörik az ingatlanügylet valamely résztvevőjének levelezőrendszerét (ügyvéd, eladó, vevő, ingatlanközvetítő), és a kommunikációt figyelve a megfelelő időpontban beavatkoznak!

Egy MEGTÉVESZTŐ EMAIL ÜZENETBEN arra kérik a vevőt, hogy ne az adásvételi szerződésben szereplő számlaszámra utalják a vételárat, vagy annak egy részét, hanem egy általuk megadott másik számra.

Megesett már, hogy a csaló telefonon is felhívta a fizető felet és ügyvédnek kiadva magát megerősítette a megváltozott számlaszámra utalás kérését.

Ilyenkor sajnos az utaló fél elveszítheti a teljes összeget, amelyet az ingatlanvásárlásra szánt. Az eladó számára a meghiúsult adás-vétel jelent veszteséget, de ez mégsem fogható a vevő kárához.

Mi a megoldás, hogyan kerüld el a csalást?

Dr. Zalavári javaslata szerint ilyen megkeresés esetén ne tegyünk eleget azonnal a meglepő felhívásnak. Lépjünk kapcsolatba valamennyi szerződő féllel, és ragaszkodjunk az adásvételi szerződés írásbeli módosításához a bankszámla tekintetében. Ezzel az intézkedéssel nagy valószínűséggel elkerülhető a vételár téves bankszámlára történő utalása, és ezáltal az ingatlanügylet meghiúsulása is.

Személyes: az életemben már számtalan adásvétel, utalás volt. Előtte mindig ott van bennem az aggodalom, nehogy félre menjen valami és rossz helyre utaljam a sok pénzt.

Talán ezért alakult ki az a szokásom (nem saját kútfőből fakad), hogy először elutalok egy forintot az eladónak. Ha jelezte, hogy megérkezett, utalom a fennmaradó részt. Így picit talán védve lehetünk. De talán én vagyok csak nagyon parás…

RENDES INGATLANOS – Ingatlanközvetítés, tanácsadás és ingatlan felkészítés (home staging)

Ha szeretnél együttműködni velünk, nézd meg csomagjainkat, reméljük, megtalálod a Neked megfelelőt.

KERTI ERI ingatlanszakértő
Budapest

Add el a lakásodat maximum áron! Ingatlan eladásra felkészítés (home staging) – olvass róla itt bővebben.

Ingatlanközvetítés szakértelem és korrekt

KertiEri

KertiEri

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hasonló cikkek

legjobb közös képviselő

Titkos trükkök az energiahatékonyságról

Az energiahatékonyság fontos szempont az otthonokban: Egyszerű és Hatékony Megoldások közül tudunk választani. Az otthonunk energiahatékonysága nem csak a pénztárcánkra, hanem a környezetünkre is jelentős hatással van. A környezettudatosság és a költségmegtakarítás érdekében érdemes megfontolni az alábbi egyszerű és hatékony

Tovább olvasom »
Költözés új társasházba.

A közös képviselő is segíthet költözéskor

Egy új lakásba való költözés mindig nagyon izgalmas, de számos fontos teendővel jár. Például nem csak új lakásba, de új társasházba is költözünk. Ilyenkor újfajta jogok és kötelességek merülhetnek fel, a saját érdekeinket figyelembe véve szerencsés, ha ezekhez alkalmazkodunk. Amikor

Tovább olvasom »