Keresés
Close this search box.

Lesz támogatás 2024-ben lakásfelújításra?

Picture of Jekkel Béla

Jekkel Béla

2024 lakás felújítási támogatás

Milyen lakástámogatások várhatóak 2024-ben?

Örömmel osztjuk meg veletek a legfrissebb híreket az otthonfelújítási támogatásokról! A kormány bejelentette, hogy egy vadonatúj program készül, ami a CSOK Plusz mellett fog megjelenni, és segíteni fog az otthonod korszerűsítésében. Bár még nem tudunk minden részletet, de izgatottan várjuk, miként támogat majd az új kezdeményezés téged és más felújítani vágyókat.

Egy általános történet: a magasabb energiaárak ellenére az emberek inkább az olcsóbb, ám kevesebb energiahatékony otthonokat keresik. Pedig hazánkban a lakások energiahatékonysága jelenleg nem a legjobb, és ezek az otthonok felelősek a hazai energiafelhasználás több mint egyharmadáért. Itt jön a képbe az új támogatási program, ami lehetőséget teremt arra, hogy a lakások energiahatékonyságát javítsuk.

Az Építési Vállalkozók Országos Szövetsége (ÉVOSZ) kutatása szerint a magyar lakosok 80%-a szívesen fejlesztené otthona energiahatékonyságát. Ha erre lehetősége lenne. Tehát nem csak a kormány, valószínűleg te is gondolsz az otthonod jövőjére vagy a családod kényelmére!

Korábban az otthonteremtési támogatás szinte mindenféle felújításra felhasználható volt, de várhatóan az energiahatékonysági szempontokat is beépítik az új programba. Elképzelhető, hogy a kormány kamattámogatott hitelben gondolkodik, ami egy bankon keresztül könnyebben kezelhetőbb. Az előző otthon felújítási programmal szemben, az új program már igazságosabb rugalmasabb lesz.

Az energiaárak növekedése miatt mára még fontosabb lett a lakások korszerűsítése. Nemcsak a környezetvédelem és a család kényelme miatt fontos, de a rezsiköltség csökkentése elengedhetetlen lett. Ezért várjuk annyira, hogy milyen támogatási lehetőségeink lesznek 2024-től, ha korszerűsíteni szeretnénk otthonunkat.

2024-ben lakásfelújításról bővebben,
lakasfelujitas

A Falusi CSOK továbbra is elérhető lesz, bár néhány szabály és a támogatási összeg megváltozik. Fontos megemlíteni, hogy a Falusi CSOK csak a kijelölt településeken élők számára lesz elérhető. A CSOK Plusz pedig az eddigieknél szélesebb körű támogatást nyújt majd, beleértve az új építkezéseket, használt lakások, vagy házak vásárlását és felújítását, valamint épületek fejlesztését. A pontosabb részleteket már nagyon várjuk a kormányrendeletből, de biztosak vagyunk benne, hogy sokan fognak tudni élni ezekkel a lehetőségekkel.

A Babaváró hitel 2024-től szintén változik, hiszen a maximális összeg 11 millió forintra emelkedik. Azonban néhány feltétel szigorodik, tehát érdemes lesz figyelni ezekre, ha tervezitek a hitel felvételt. Ha mégsem lenne elég, vagy nem lenne elérhető számodra a támogatás, ne feledkezz meg a piacon elérhető különböző hitelekről, amik segíthetnek az otthonod megteremtésében.

Jekkel Béla Ingatlanszakértő

Picture of Jekkel Béla

Jekkel Béla

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hasonló cikkek

Airbnb szabályok eu parlament

Az EU parlament új Airbnb szabályozást fogadott el

Az Airbnb üdvözli az Európai Parlament döntését az új rövid távú bérleti szabályok elfogadásáról 2024 márciusában az Airbnb örömmel fogadta az Európai Parlament legutóbbi szavazását, amely újabb lépést jelent az EU új rövid távú bérleti szabályainak elfogadása felé. Ezek az

Tovább olvasom »